Even voorstellen 

Mijn naam is Inez van den Brink, getrouwd en heb een volwassen dochter. 

Droom

Zolang ik mij kan herinneren was ik bezig om dingen te maken en te bedenken. Na de middelbare school heb ik als coupeuse in de bruidskleding gewerkt. Daarnaast was ik werkzaam bij KPN en gaf ik naailes en maakte veel kleding zelf. Vanaf 2010 geef ik workshops Aboriginal schilderen bij o.a "Downunder" in Nieuwegein en "STUDIO 19C"  in Schalkwijk.

De Aboriginals kwam ik tegen tijdens een bezoek aan Mark uit Melbourne Australië ( Mark heeft 2 jaar bij ons in huis heeft gewoond ).

Op de boulevard van Sydney kwam ik in contact met de Aboriginals, zij verkochten hun kunst en muziek. Ik ben me gaan verdiepen in de cultuur van de oorspronkelijk bewoners van Australië en hun schilderkunst. De Aboriginals schilderen al jaren hun levensverhalen. Deze levensverhalen ook wel "Dreamtime" genoemd worden van generatie op generatie doorgegeven. Jouw eigen levensverhaal schilderen is heel leuk om te doen en neemt je op een creatieve manier mee van toen, naar nu en later.

Mijn droom is om mensen de gelegenheid te bieden op een creatieve manier een levensverhaal te schilderen. Het geeft rust en ontspanning en zet aan tot nadenken op een unieke manier.

 

Dreamtime

Dreamtime geeft schilderworkshops aan groepen.

In 2017 ben ik gestart met Dreamtime

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als accountmanager vind ik het superleuk om schilderworkshops te gegeven. Op een creatieve manier mensen verbinden en kennis van een andere cultuur meegeven. Naast het schilderen van een levensverhaal is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een spiegel, vogelhuisje, fotolijst , bijouteriedoos of iets dergelijks te beschilderen. Er is een ruime keus. De techniek die hierbij wordt gebruikt heet “Dot Painting”.

 

Wat kun je verwachten

 

Alles staat klaar voor de workshop en er wordt uitgelegd hoe de materialen gebruikt kunnen worden. Er wordt verteld over de  levensstijl van de Aboriginals en over de Aussies. Na zo'n anderhalf uur schilderen is het resultaat daar...

 

De reacties die ik de afgelopen tijd heb gekregen zijn bijvoorbeeld: ik wist niet dat ik zo creatief was, wat leuk om te doen, rustgevend, gezellig, zo... dat had ik van mijn collega / vriendin / familie niet verwacht, wat een mooie herinnering. Zie reviews..

 

Voor wie:

  • Collega's met een groep collega’s schilder je een persoonlijk of gezamenlijk schilderij ( allemaal kleine schilderijtjes bij elkaar vormen dan 1 geheel ) of voorwerp waar je uit kunt kiezen. Je zit tijdens de workshop bij elkaar aan tafel en op een gezellige manier maak je een blijvende herinnering om mee te nemen. Leuk om te doen..
  • Familie / Vriendinnen denk bijvoorbeeld aan een reünie, verjaardag of samen zijn waarbij je gezellig met elkaar gaat schilderen volgens de Aboriginal schildertechniek ( Dot Painting ). Gezellig en ontspannen.
  • Senioren gezellig met een groep ouderen een workshop doen. U kunt denken aan gezamenlijk werken aan 1 groot schilderij of afzonderlijk allemaal een klein schilderij maken wat uiteindelijk 1 groot schilderij wordt. De schilderijtjes kunt u dan bij elkaar te plaatsen. Het is ook mogelijk om allemaal een eigen voorwerp te schilderen waar u uit kunt kiezen.
  • Babyshower gezellig met vriendinnen en familie de toekomstige baby schilderen. Fantaseren hoe hij of zij er uit zal gaan zien en dit samen schilderen op doek.
  • Kinderen met een groep kinderen schilder je een voorwerp waar je uit kunt kiezen of in overleg wat je wilt. Leuk om te doen!
  • Trouwen gezellig met je vriendinnen schilderen en bijpraten. Je kunt bijvoorbeeld ook voor en met de toekomstige bruid een gezamenlijk schilderij maken wat op de trouwdag als gastendoek kan worden gebruikt. De gasten die op de bruiloft komen kunnen eventueel op dat schilderij een persoonlijke boodschap vermelden.
  • Rouwverwerking een levensverhaal schilderen. Dit kan samen met familieleden ( eventueel ook kinderen ) en / of vrienden of collega’s. Een levensverhaal over- of herinnering van / met jouw dierbare overledene schilderen. Jouw herinnering uitdrukken op een schilderdoek is een blijvende herinnering om naar te kijken. Dit levensverhaal kan eventueel bijdragen om het grote gemis en verdriet te kunnen dragen. Tijdens het schilderen breng je tijd door met elkaar en ben je in gedachte bij de overledene. Het is ook mogelijk om alle schilderijtjes bij elkaar te voegen. Alle persoonlijke “levensverhalen” worden dan 1 groot schilderij. Je kunt een workshop bijvoorbeeld ook een aantal weken na het overlijden doen. Het is dan tevens een bijzonder moment om weer bij elkaar te zijn... 

Waar

 

Op een locatie of bij jou thuis.

Tip; Downunder is gevestigd in Nieuwegein dit is in het midden van het land. Parkeergelegenheid is er voldoende en is gratis. http://www.downunder.nl/tour/aboriginal-schilderen

 

Interesse? Mail naar onderstaand emailadres en ik neem contact met je op:

Email:inezvdbrink@gmail.com

 

Inez van den Brink

www.dreamtime.nu